Redno čiščenje odtoka, vam bo prihranilo kar nekaj nepotrebnih skrbi

Vedno, ko sem bila pri stari mami, sem videla, kako skrbno ravna z umazano vodo. Nikoli je ni puščala v odtoke, vedno jo je nosila ven. Ko sem sama začela živeti na svojem, nisem čisto nič čuvala, kaj je šlo v obtok, kaj šele da bi naredila kdaj čiščenje odtoka, ki je seveda zelo priporočljivo, posebej, če ne paziš, kaj vse zlivaš v obtok. 

Kmalu sem videla, da odtok ne požira tako kot bi moral, priznam, da takrat pa sem se ustrašila, kajti nisem si predstavljala, da se mi odtok zamaši, šla sem v trgovino po najbolj močno čistilo in ga takoj očistila. Imela sem srečo, odtok se ni zamašil. Od takrat naprej pa tudi jaz malo bolj pazim, kaj vse spuščam v odtok in redno naredim čiščenje odtoka enkrat na mesec. Ker se mi ne ljubi mešati naravnih kombinacij, saj sem prepričana, da so prenežne, raje vedno kupim najboljšo stvar za čiščenje odtoka in tako vem, da sem naredila najboljše. 

Moji odtoki so sedaj čisti, nikoli iz njih nič ne smrdi. Prej pa sem bila površna in to zelo, še dobro, da se mi ni kateri čisto zamašil, posebej v kuhinji, ker je v njega letela vsa moja hrana, prav nič nisem gledala, kaj vse gre skozi odtok. Sedaj mi je naj pomembnejše čiščenje odtoka ravno v kuhinji, ker se zavedam, da ta odtok najbolj trpi, ker ga največ uporabljam. Sedaj še kako razumem mojo staro mamo, kako skrbna je bila, njej sigurno ni bilo potrebno nikoli narediti čiščenje odtoka, pa ga je vseeno sigurno kdaj pa kdaj tudi naredila.

Mi mladi danes mislimo, da bo kar vse vedno funkcioniralo, ne zavedamo pa se, da je stvari potrebno čuvati in za njih skrbeti, tako kot za čiščenje odtoka, ker sam se čistil ne bo.