Od nekdaj sem imel željo, da se naučim, kaj moraš narediti, da iz umazane vode pride čista voda

Že kot najstnik sem vedno rad gledal oddaje, kako so se ljudje preživljali v krajih brez vode in hrane, kako pomembna je čista voda in kje vse lahko v naravi dobiš hrano. Potem sem za nekaj časa pozabil na takšne oddaje, ker sem imel preveč dela in televizije skoraj nisem več gledal. 

Sedaj pred kratkim pa sem gledal oddajo, kako se iz umazane, blatne vode naredi čista voda, ki je pitna. To sem enkrat želel preizkusiti tudi sam. Oddajo sem si večkrat pogledal, kako gre ta postopek in si skušal zapomniti. Predvsem sem to želel znati, ker človek lahko hitro pride v situacijo, kjer je samo umazana voda in je tako ne sme piti, ker se lahko zastrupi. Če želimo mi piti vodo, mora biti neoporečna. Kako srečni smo lahko, da samo odpremo pipo in iz naših pip teče čista voda, ki jo lahko pijemo, kolikor želimo. 

Kako poteka ta postopek, sem si pogledal večkrat in se odločil za ta podvig. Šel sem v gozd, kjer sem vedel, da je umazana mlaka, natočil vodo, ki je bila vse drugo, samo čista voda ni bila. Tako sem se začel ukvarjati z filtriranjem, prekuhavanjem in spet filtriranjem.  Prav uživam sem v tem, prav nič nisem bil nestrpen, me je pa zanimalo, če mi bo uspelo in mi je, dosegel sem, da je bila čista voda in sem jo lahko pil. Bil sem zelo ponosen nase, spet nekaj novega vem in tako se počutim boljše. Človek bi se mogel vsake toliko, kaj novega naučit, kar ga veseli, saj to ti da tisto krasno energijo. Zame je to trenutno bila čista voda, uspelo mi je iz kalne vode narediti čisto vodo, ki jo lahko piješ, to je bil moj namen in uspelo mi je. Živimo v časih, ko je čista voda še nekaj čisto normalnega.