Kuhinje za zahtevne in manj zahtevne

Če ste pred nakupom kuhinje, dobro poslušajte. V mestu so nedavno odprli nov salon, v katerem prodajajo pohištvo – dnevne sobe, spalnice, jedilnice, kopalnice in seveda kuhinje. Kuhinja je srce vsakega doma, saj se v njej pripravlja hrana. In vsi se še predobro zavedamo, da ljubezen gre skozi želodec. Sodobna družinska kuhinja mora biti funkcionalna, omogočati mora gibanje in pripravo hrane več osebam hkrati, ki se med seboj ne smejo ovirati. V omenjenem pohištvenem salonu imajo lepo izbiro kuhinj in samo še ta teden so znižane za dvajset odstotkov. Ker gre za nadvse kvalitetne kuhinje, je marsikateri model že pošel. Zato vam svetujem, da pohitite z nakupom.

Še pred samim nakupom kuhinje pa se je treba v krogu družine odločiti, kaj pravzaprav iščete. Kakšno kuhinjo bi radi? Pogovorite se o vsem – o materialu, barvi, stilu in seveda stopnji funkcionalnosti. Ali jeste kosilo in večerjo skupaj, v krogu družine ali vsak posebej? Se zjutraj v kuhinji mudita dva ali celo več ljudi in potrebujete več prostora? Ugotovite, na čem mora imeti poudarek vaša kuhinja in si omislite tako, ki bo izpolnjevala kar največ vaših potreb.

Kot opažam pri svojem delu prodajalca pohištva, se največ mnenj glede nakupa kuhinje kreše ob določanju njene barve. Včasih so si družinski člani precej enotni glede tega, kakšne barve naj bo kuhinja, spet drugič prepustijo vodenje enemu družinskemu članu, po navadi ženi oziroma materi. Včasih pa doživimo situacije, ko se skorajda skregajo o tem, kakšen bo izgled njihove nove kuhinje. Arbiter v takih primerih kdaj pa kdaj postanem celo sam, po tem, ko me oni določijo za to. »Pa naj nevtralna oseba odloči!« se na koncu vendarle vsi skupaj nekaj – odločijo. In take odločitve so najbolj nehvaležne. Trudim se ostati diplomatski in povezovalen, a ko od mene zahtevajo, naj »izstrelim« barvo, pogosto predlagam kar žreb – naj odloči višja sila, ne jaz.